Tuesday, 17 February 2015

Mascara Silky Girl yang best!

Assalamualaikum :-)

Kabare ?
Korang suke mekap mekap tak ? Mesti kebanyakannye suke kannnn.....
Aku ni bukanlah jenis yang tak suka mekap langsung, suka tu memanglah suka.
Tapi tu lahhh...........tak pandai nak mekap sangat.....sobsssss
Sekadar tepek-tepek bedak, tonyoh-tonyoh lipstik, asal ade kaler, bole laaaaa......kui3

Tapikan, tapikan...walaupun aku ni nooob pasal mekap, aku ni suke pakai and peminat setia produk from Silkygirl. Aku suka pakai dia punya lipstik, bedak.....tu jelaa.....hahaha.......Yang lain-lain macam blusher, liquid eyeliner, celak, ada aku beli Silkygirl punya jugak......tapi jarang sangat pakai sampai sebatang celak leh pakai bertahun...( penjimatan hebat disitu )

Latest, aku terjumpa satu produk baru dia yang best ( tak tau la tu produk baru, atau aku yang lambat tahu kewujudan produk tu ) iaitu  EYE OPENER WATERPROOF MASCARA.

Memang bestla mascara ni. Serasi dengan jiwa aku. Dia punya cream tak berketol-ketol. Smooth je bila pakai....and bila pakai, bulu mata akan jadi hitam dan panjang......macam nak se akan-akan panjang bulu mata burung unta jugak lahh....hahaha. k tipu

Yela kadang-kadang, ada sesetengah mascara tu berketol-ketol dia punya cream tu sampai aku pon kompius, ni mascara ke, cat pasir....haaaa



Featuring shawl from DAZA SCARF


the brush

Background kedai kain yang meriah dengan pelbagai potongan harga. haha

See

Gigih selfie dengan muka bengkak sebelah ( baru lepas 2 hari operate gigi bongsu 2 batang T_T )


Sorry la muka noob tak pakai mekap lagi innocent tambah bengkak lagi, menjadi paparan model tak berbayar mascara Silkygirl. Hahaha. Sebab kita nak share betapa bestnye mascara ni jerr...( fokus kat mata je tau )..heeeeee

* next entry nak buat pasal pengalaman cabut gigi bongsu 2 batang sekaligus.....sape nak baca ?

Korang-korang yang masih tercari-cari mascara yang best untuk dilayangkan ke bulu mata, why not cuba mascara form Silkygirl ni.....TIDAK DIJAMIN melentik la 100% sebab kesan pemakaian atas orang jugak kan......hehe...

Tapi nak cuci memang senang. Tak yah pakai mekap remover ke ape, just basuh guna air sambil tarik lembut2 je....nanti dia akan remove dengan senang.....Pendek kata, senang pakai, senang basuh.

Harga dia tak mahal, dalam belas-belas ringgit je ( tak ingat la berapa harga dia.... ampun :-) )


Thanks for reading this entry. xoxo






Monday, 16 February 2015

Tudung Bawal Satin Bidang 45

Assalamualaikum semua :-)

Dayah datang lagi dengan tudung-tudungnye...heeeee....
Kali ni aku nak hebohkan TUDUNG BAWAL SATIN BIDANG 45 yang menjadi pujaan ramai dalam dan luar negeri.

Tudung Bawal Satin Bidang 45 
Price : RM 15 only (exclude postage)

Postage : RM 6 Semenanjung | RM 9 Sabah Sarawak

Whatsapp for purchase / pertanyaan : 018-2621 097


AVAILABLE

AVAILABLE

SOLD OUT

SOLD OUT

AVAILABLE

SOLD OUT

AVAILABLE

AVAILABLE

AVAILABLE

SOLD OUT

SOLD OUT

AVAILABLE

AVAILABLE



Jemputlah cuci-cuci mata ye kawan-kawan semua. Memang cantik sangat tudung-tudung bawal ni T_T

For contact : 018-2621 097

Thanks for reading this entry. xoxo

Tuesday, 3 February 2015

Glitter Shawl & Tudung Bawal Bidang 45, from Daza Scarf


Assalamualaikum semua :-)

Dah lame nye tak updae blog...hidup segan mati enggak mau je blog aku ni....hihi...kesian.....
Maklumlah, agak kebizian beberapa minggu ni. Tapi bizi bizi mak jemah pon, nak share sikit pasal satu shawl yang cun ni. Printed shawl yang ditaburi dengan glitter-glitter lip lap lip lap.....

Tapi sooo sorry sebab tinggal design-design yang gambar kat bawah ni je....Yang lain dah kena rembat. Bawah ni aku letak details ye :

Glitter Printed Shawl 
Price : RM 15 only (exclude postage)
Material : Chiffon
Size : +- 0.68cm x 1.80cm
Design : Oval cut at the both shawl edge
Postage : RM 6 Semenanjung | RM 9 Sabah Sarawak

Whatsapp for purchase / pertanyaan : 018-2621 097











Hah...lepas shawl, aku nak update tudung bawal pulak. Tapi design kat bawah  ni je yang tinggal. Yang lain dah selamat dahh...huhu

Tudung Bawal Bidang 45
Price : RM 10 only (exclude postage)
Postage : RM 6 Semenanjung | RM 9 Sabah Sarawak

Whatsapp for purchase / pertanyaan : 018-2621 097




Haahhh...Pada sape-sape yang berminat, boleh direct whatsapp nombor yang dah tertulis kat atas ye...

Thank you for reading this entry...xoxo